ponedeljek, 30. julij 2007

Kaj se dogaja v Forštatu

Po ne natančnih informacijah, so oropali bližnjo gostilno. Ali je postal čas, da se začnejo zaklepati stanovanja, avtomobile, kolesa okoli dvorišča.

Škoda velika, tudi nekaj gotovine..... Je Robi dobil denar?

nedelja, 29. julij 2007

Polna luna

Temo? Evo temo, grižljaj za žvečenje in vlačenje po ustih, kajti prežvečiti in pojesti se je ne da. Rojeva se svet ljudi, v katerem ni prijateljev, ni partnerstva, ljubezni ali intimnega zaupanja v krogu družine. In ta svet se rojeva, ne na podlagi individualizma, drugačnosti posameznikov, ter s tem povezane nekompatibilnosti enega z drugim, temveč zaradi egocentrizma, egoizma, sebičnosti in čisto preproste debilnosti novih generacij.
Svet stoji na mladih? Še mladi ne stojijo sami, temveč na plečih starih.
Kako spoznati nove ljudi, in gojiti odnose z njimi, če pa ni vredno truda?! Ali je res potreben internet, odsotnost hormonov, vonjev, feromonov.... poslovna transakcija, ker pač ne najdeš kaj boljšega. Pač vzamem Kio, ker nimam za Lamborginija.
Ne hvala, grem raje peš

sobota, 28. julij 2007

Dober je bil !!!

Pijača življenje vrača pivo teče po potokih on pa se v sodu obrača lep si kakor gorski cvet dišiš pa kot VINSKA KLET!!!!!!

četrtek, 26. julij 2007

Kako se (smo)skuha "BOGRAČ"


Zelo priznana Slovenska enolobčnica, doma iz Prekmurja. Sicer poznana po celi Sloveniji, z malo spremembami od vsakega posameznika. Jaz osebno prisegam samo na govedini (bočnik), čeprav ga brez svinine in divjačine ni. Pri nas doma, je že v navadi, da se dela skoraj vsak mesec. Zdaj malo več, ko je poletje. In tako smo si ga tudi eno lepo soboto s kolegi skuhali.

Moj recept je... čim manj komplicirat,
pripravlati počasi, v dobri družbi in seveda z malo ščepcem znanja.


Za Bograč sem uporabil okoli 2kg bočnika, (za vse ostale ki obožujejo divjačino lahko tudi to, za mene bolje kot svinina) enko količine čebule, ki sem jo enostavno sproti rezal v lonec in ne naseseklav, sol, poper, rdečo papriko, šop dišavnic, pivo, vino, pa še kaj se je najdlo (seveda vse v mejah normale). Dobro je, da je lonec segret in se stem čebula nalo peče in ne samo praži "ne pozabi mešat" potem dodam paradižnik, rdečo pariko, sol malo vina premešam in potem meso.





Meso dušim do polovice, ki mu dodam krompir. Če je bilo prehitro s krompirjem, pa kaj zato če se razkuha bo pa jed zgostil. Zalil sem pa z piksni piva in vinom. Mal smešno, samo če je pivo že samo po sebi dobro, ne more biti slabo. Po okuso, še kaj dodal in zgostil z škrobom, ne s podmetom. Moka spremeni okus.

Moram priznati, da tole z pivom ni bilo slabo. Dobro smo se najedli.

O meni

Moja fotografija
Stvari jemljem resno, čeprav se večino časa šalim (na svoj račun). Rad živim življenje... pa ne vedno po moje, zato si razlagam ...tudi jaz sem krvav pod kožo...