ponedeljek, 31. december 2007

2007

Se vidimo v 2008.

ponedeljek, 24. december 2007

Praznujte ga mirno, polno veselja in smeha, v glavnem z tistimi, ki jih imaš najraje. :)

Vesel Božič.

četrtek, 6. december 2007

Brezglavo letanje

Začel se je veseli december, ki se ga v trgovinah že čuti. Ljudje že mrzlično nakupujejo, čeprav bo divje v zadnjih dneh meseca. Takrat pokupijo še krtačo za WC, samo da nekaj vzamejo.


Pač ljudje....








V glavnem, pa se v tem času dobro je in pije vrhunsko vino. (Seveda je še tudi veliko romantike, a te je vedno dovolj)


V zadnjih letih, so navalili na naravno sušene izdelke -PRŠUT- in tu velikokrat postanejo dvomi, katerega od ponudbe vzeti. Jaz sem jedel od Krasa, Mip in Lokev, pa lahko povem, da nobeden ni najboljši, za mene. Mogoče je kateri od posameznika drugačen, a to je v večini samo v glavah.



......Od nekoga je slišal, da od tega proizvajalca ni dober in ga zato ne bo kupo.....Lari fari....


Jih skrbi, kako bo masen in podobno. Verjeti bo treba prodajalcem, kje se vidi,kakšen je, čeprav je skoraj ne mogoče ugotoviti.


Veliko kdo reče, Kraški pršut je najboljši. Kar ima prav, če ve za kaj se gre, ker večina misli na Pršutarno KRAS.

Kraški pršut, pa je proizvod vseh treh pršutarn, Lokev, Mip in Krasa. Ime "Kraški pršut", pa izdelek dobi takrat, ko dosega vse pogoje, ki so za ta izdelek podane.


(več je na spletnih straneh: http://www.kras.si/, http://www.mip.si/, http://www.prsutarna-lokev.si/)



Kraški pršut Lokev











Kraški pršut Mip









Kraški pršut Kras











Seveda je cena le teh zanemarljiva.Prepoznamo jih pa po žigu, ki je vtisnjen v kožo.









Vsaka Pršutarna pa ima še ostale vrste pršutov kot so npr.: primorski, lokvanski, kmečki, dimljeni, pršut Lipica, domači, vipavski in še kateri.

Tanko narezan z Teranom ali Refoškom, prijetna družba in večer je lahko lep. ;)

torek, 4. december 2007

Stvari

150 let.

Leto + ali - staro ogledalo visi na steni naše predsobe. Koliko vsega je že videlo.

Za to ogledalo niti nisem vedel, da je tako staro, dokler ga ni bilo potrebno zaščitit z lakom za les. Ko so mi doma povedali, koliko let približno šteje in v kakšnem stanju je bil.

sobota, 1. december 2007

Jura me dej...

Včasih me doleti, da se moram ukvarjat z mojim malim bratrancem Filipom. Hmm, sploh ne vem kok je star, tri leta sigurno. Zdaj se me je skoraj preveč navado, kar je lepo, ker na začetku se me je bal, če gledamo, da se pišem Kremžar in se večji del kremžim ;) ...joke...

Danes zjutraj, vsaj za mene je bilo jutro, pridem v kuhinjo pa sedi na stolu in z Mamo pijeta čaj,
ko vstane me stisne in kot ponavadi rad deli poljubčke, sem bil deležen še tega. ....Ti prebrisani barabin se zna prikupit..... Kaj mi je preostalo drugega, kot da sem mu iz trgovine prinesel smokije, ki jih ima tako rad. Ne vem, kaj mu je bilo danes, samo Jura, Jura in Jura sem slišal. Madonca imajo energije. Pa sva morala plesat, pet, še pesmico me je naučil in to ...Jura kura, ko Petro fura... Pa se je zopet smejalo to bitje malo.
Ko mi je za mizo skoraj zaspal, sem mislil, da se je že zmatral in bo moral spat. Ma ja. Lepo mi je povedo, da je ura komaj 10 in on ob desetih ne spi.
Pa od kod mu ideje barabinu malemu, pa še na uro je pokazal.

Sej bilo zanimivo dopoldne, če ga ne bi kakat. Seveda ga je hotela peljati mama, a kaj, ko je vragec rekel ....Jura me dej. ... Seveda je mama vztrajala. On pa pred mene in pravi, ...ti ne dej... Sem imel kr temo pred sabo. Z izbuljenimi očmi sem ga gledal on pa še enkrat ....ti me dej... Pa sva čepela na WC-ju jaz poleg, on pa na školki, tokrat on z izbuljenimi očmi. Tako mala rit, smrdelo pa ko hudič. Kaj si je kaj mislil, ko se je skos smejal.

Pa mi je zopet vrgel lupčka, ko sem šel v službo.

O meni

Moja fotografija
Stvari jemljem resno, čeprav se večino časa šalim (na svoj račun). Rad živim življenje... pa ne vedno po moje, zato si razlagam ...tudi jaz sem krvav pod kožo...